Termékek Menü

Én és az aromaterápia

Primavera illóolajokAz egész úgy kezdődött, hogy beleszerettem az aromaterápiába. A csodálatos, illatos, izgalmas, fűszeres világba. Ennek kapcsán kiderült, hogy mennyi fajta illóolajat árulnak szerte kis országunkban, és hogy ennek milyen kis hányada használható valójában valamire. Számomra a legtöbb még felmosóvízbe sem elfogadható, mert (ahogy tanultam is) érzem, hogy az illatok milyen erőteljesen hatnak az érzelmeinkre, és ezen keresztül a közérzetünkre. Ezt nem szívesen teszem kockára különféle gyanús illatok miatt... Arról nem is beszélve, hogy ha a gyermekeim közérzetén rontok egy elhibázott illatanyaggal az az én közérzetemre is milyen ERŐTELJES hatással lesz :) 

Ha illóolajat vásárolnál, keresd a terápiás minőségűeket, mert ezek csak a legkiválóbbak lehetnek. Fontos, hogy rá legyen írva az üvegcsére a növény latin neve, és érdemes mindig bio minősítésűt választani. Ezeknek a kritériumoknak általában a drágább illóolajok felelnek csak meg, de megéri, mert egy hatásos illóolaj minden cseppje igazi kincs. 

Olvasd tovább, a címre kattintva!

 

 

Ha valamilyen hatást szeretnék elérni, általában többféle illóolaj is van, ami szóba jöhet. Ilyenkor szerintem a legjobb keveréket készíteni belőle, mert egymás hatását erősítik. Összecsepegtetem, és ezután kiérlelem a keveréket, azaz pihentetem 1-2 hétig (vagy 3-ig) s ha az orrom is megfelelőnek találja, azaz kellemes az illata, akkor mehet a krémbe, vagy más készítménybe. Meglepő, hogy mennyire más tud lenni egy keverék illata krémben, mint olajban, vagy vizes közegbe feloldva.

Az is nagy meglepetéseket tud okozni, hogy más-más emberek mennyire különbözően érzékelik az illatokat. Van egy keverékünk, a neve Tündér mosolya. Szárnyaló tavaszias friss virágos illat naranccsal, vaníliával, mirtusszal. Korábban készítettem parfümöt is belőle, amit egymás után több hölgy is megszagolt. Az egyikük már már bántóan intenzívnek érezte az illatát, míg egy másikuk szerint alig érezhető bármi is belőle. Megint másikuk elmondása szerint kellemes édes, vaníliás az illata, többek szerint pedig citromos. Majdhogynem ahányan szagolták meg, annyi féle illatot éreztek ki belőle :) Így igazodj ki az illóolajokon csodáján! :) 

Előre szólok (hogy ne mondhasd, hogy nem figyelmeztettelek) kísérletezni, illatokat szaglászni rettentően VESZÉLYES, mert aromaterápia iránti olthatatlan szomjat és függőséget okoz! 

Minden sorát szeretettel írta: Eszter