A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

F, mint fényvédő

F, mint fényvédő

Milyen fényvédő hatóanyagot tartok jónak? Erről szeretnék kicsit csicseregni :) Érdekességek, és hasznos infok.


 

Nem csak F, mint fényvédő, hanem két F, mint Fizikai Fényvédő! Mi egy részben titán-dioxiddal dolgozunk a fényvédőinkben, méghozzá finomra őrölt formában, azaz mikronizálva. Ez azért nagyon fontos, mert nanoszomizált formában, azaz 1-100 nanométeres molekulák használata bár engedélyezett, de káros hatású lehet, ritkán bőr-irritációt és ekcémát okozhat. (Egyébként minősített BIO kozmetikumokban tiltott mindenféle nano összetevő, így ezért sem használom) Ezen kívül a mikronizált titán-dioxid nem szívódik fel a bőrbe, csak a felszínén marad rajta.

A titán-dioxid egyébként fehér pigment és amúgy bőrbarát fényszűrő. Széles spektrumon nyújt védelmet a nap káros sugarai ellen (leginkább az UVA és az UVB ellen), nagyon stabil és mindenféle biztonsági előírásnak maximálisan megfelel. Használatakor arra kell figyelni, hogy ne lélegezze be az ember, de ez egy krém esetében kizárható, csak a spray formátumú fényvédőknél kell erre odafigyelni. A különlegessége a keveréknek amit használok, hogy csak minimálisan fehéríti ki a bőrt, így sokkal kellemesebb használni, és a lánykáim, nem, mint kis hóemberkék szaladgálnak a strandon. :)

A másik közkedvelt, bio-kencékben használt fényvédő komponens a cink-oxid, ami szintén bőrbarát, és nyugtató hatású összetevő a fényvédő hatása mellett. A fizikai fényvédelem esetében (ahogy már írtam) a molekulák nem szívódnak fel a bőrbe, így nem is irritálják azt, illetve fényérzékenységet sem okoznak, a kémiai fényvédelemmel ellentétben. 

Az Eszterkrém termékek közül a 20 faktoros és 35 faktoros fényvédő krémek tartalmaznak fényvédő hatóanyagot. Illetve külön is megrendelheted a fényvédőt az Eszterkrém arckrémedhez. Sőt, ha igazi különlegességre vágysz, akkor próbáld amit én használok tavaszól őszig :) IDE kattintva láthatod

Ha szeretnéd  magad és szeretteid, különösen a gyerkőcök bőrét megvédeni a nap sugaraitól, melegen ajánlom napsugaras időben! Természetesen, mint mindig, most is szeretném a lelkedre kötni, hogy nyáron napra csak délelőtt 11 óra előtt és délután 3 óra után menjetek, és kicsiknek és piciknek a legjobb védelem a vékony ruha, kalap! 

Csodálatos fénnyel teli időket kívánok neked!