Termékek Menü

Kevert bőröd van?

Kevert bőröd van? Itt a 3 lépés, amitől a legszebb formában láthatod magadat a tükörben.
Ha a homlokod és az orrod, állad környéke zsírosabb, az arcodon, vagyis az orcáidon normál vagy száraz a bőröd, akkor minden bizonnyal ide tartozol. Ez a leggyakoribb bőrállapot.

Rövid tisztítási, ápolási, hidratálási tippek a címre kattintva

 

 

 

1. Fontos, hogy tisztításkor ne vadulj be, s ne szappanozd, szárítsd a bőröd, maradj kíméletes. Erre tökéletes választás egy szappanmentes arctisztító, nálunk ez az arctisztító gél: https://www.eszterkrem.hu/arctisztito-gel-335 Előnyös, ha az arctisztító egy lépésben szedi le a sminket és a szennyeződéseket is, és ha még gyulladáscsökkentő hatóanyagok is vannak benne, az egyenesen szuper. Ne használj túl forró vizet, mert az is túlzott kiszárításhoz vezet.

2. Neked extra fontos, hogy ne hanyagolnod el a tonizálást sem, mert az segít, hogy kiegyenlítse a bőröd PH értékét. A jó tonik enyhén hámlaszt, hogy segítse a hatóanyagok felszívódását, és engedje lélegezni a bőrödet, de semmiképpen nem szárít. A bőrt szárítani szerintem soha nem szabad, úgyis szárad majd idővel magától   A gyulladáscsökkentő hatóanygok itt már igazán fontosak.
Tonizáláshoz szerintem a tökéletes választás: https://www.eszterkrem.hu/arcapolas-79/arctisztitas/arctonik-normal-kevert-borre

3. Ezután valamilyen természetes, könnyű olajokat tartalmazó hidratálóval ápold. Az olajosabb részekre tehetsz egy kis keményítőt (pl tápióka keményítőt, mert az nagyon finom szemcsés), attól szép matt és egységes lesz a bőröd felülete, mert felszívja a felesleges faggyút.
A kedvenc hidratáló krémünk: https://www.eszterkrem.hu/arckrem-kevert-borallapotra-296

Ha gondosan ápolgatod a bőrödet, és meglátod egy hét múlva az arcod, a legjobb formájában fog szembemosolyogni veled a tükörben   Próbáld ki!