Termékek Menü

Sok embertől tanultam keveset, és nem egytől sokat

Mivel azt csinálom, amit igazán szeretek, az esetek nagy többségében lelkesen teszem a „nemszeretem” feladatokat is – mondja Bárdos Eszter az Üzletemnek. Az Eszterkrém Kozmetikum Manufaktúra tulajdonosának tervei között szerepel egy egész Európában elérhető termékcsalád piacra dobása is.

Bárdos Eszter szerint a vállalkozásának indításakor teljes őrültségnek titulálták, hogy méregdrága terápiás minőségű illóolajokkal illatosítja a krémjeiket. Az idő természetesen őt igazolta, s a minőségből azóta sem enged. Hisz abban, hogy a hölgyek mellett egyre több férfi is több figyelmet fordít a szépségápolásra. És még miben hisz? Olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz interjúsorozat minden ránctól mentes legújabb részében.

Bárdos Eszter: Sok embertől tanultam keveset, és nem egytől sokat

2019. 01. 08., 10:00

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Igazán nagy esemény nem történt velünk – egyelőre. Örülök, amikor rendezvények vagy ismert magazinok megkeresnek, hogy legyünk kiállítók, adjak interjút, vagy mondjak véleményt valamiről. Nekem a szívemet az melengeti a legjobban, ha tudok egy-egy embernek segíteni valamilyen bőrproblémájának a megoldásában.

– Milyen távra tervez?

– Minél hosszabbra. El tudom képzelni, hogy életem végéig kozmetikumokkal, vagy valamilyen formában ezzel kapcsolódó témával foglalkozzam.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Részt venni egy nemzetközi megmérettetésen, versenyen, kiállításon.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Sok embernek tartozom köszönettel: például sokat tanultam a vegyész dr. Torma Vikitől. Rengeteget tanultam egy gyógyszerész hölgytől is, akivel hosszasan kevergettünk, teszteltünk. Jellemzően sok embertől tanultam keveset, és nem egytől sokat.

– A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Úgy gondolom, mindenhol vannak lehetőségek, csak meg kell találni, és meg kell ragadni azokat. Panaszkodni mindig egyszerűbb, mint tenni a dolgunkat nap mint nap. Ugyan ez olykor unalmas, olykor fárasztó, de mivel azt csinálom, amit igazán szeretek, az esetek nagy többségében lelkesen teszem a „nemszeretem” feladatokat is, és utána egy felemelő kreatív feladat megoldásával jutalmazom magamat.

– Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Igen, terveink közt szerepel egy egész Európában elérhető termékcsalád is.

– Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Szerintem „leghatékonyabban” a gyakori jogszabályi változásokkal. Meg a minél több adminisztrációs kötelezettséggel.

– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Általában a személyes kapcsolatok híve vagyok.

– Mire sajnálja az idejét?

– Ügyintézésre, táblázatok kitöltésére, adminisztrációra… Azt hiszem, sok kreatív ember így éli meg ezt.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Eszközökre, alapanyagokra sosem sajnálok többet költeni, mert hiszem, hogy attól lesz jó minőségű a kész kence, hogy a legkiválóbb minőségű alapanyagok kerülnek bele. Például a vállalkozásom indításakor teljes őrültségnek titulálták, hogy terápiás minőségű illóolajokkal illatosítom a krémjeinket. Nem ok nélkül, hiszen például 5ml (egy pici patikai üveg) rózsa illóolaj ára 85 ezer forint. Nyilván az a minőség, aminek érezhető hatása is lesz…

– Milyen célra, kiknek adakozna?

– Mivel olyan nagy az adakozási lehetőségek tárháza, én a közvetlen környezetemben lévő alapítványokat vagy rászorulókat szoktam támogatni. Nyilván előfordulhatnak kivételek…

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Jógázom, qui-gong-ozom, szeretek a gyermekeimmel és a kiskutyánkkal sétálni a természetben, vagy csak itthon társasjátékozni. Semmit sem kell túlkomplikálni!

Szerdahelyi Csaba

Itt megtekinthető az eredeti cikk: https://uzletem.hu/velemeny/bardos-eszter-sok-embertol-tanultam-keveset-es-nem-egytol-sokat