A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk.

Kényelmes reggel, slow morning bőrápolás

Kényelmes reggel, slow morning bőrápolás

Előfordul néha (vagy gyakran?), hogy reggel nem kell rohannod, hanem szépen nyugisan bevonulsz a fürdőszobába, és kényelmes cicamosdás után kenegeted magadat? Alább a kedvenc rutinom :)

Én néha megengedem magamnak ezt a luxust, és estig elkísér a klassz érzés, hogy milyen remekül indult el a nap.

A kedvenc rutinom a következő:

1. Habos, kíméletes arctisztítás (pl Arctisztító gél)

2. Tonizálás virágvízzel, vagy a Normál-száraz bőrre való tonikkal (szintén virágvíz, csak többfélének a keveréke). Ha megszáradt akkor jön a 

3. Hialuronsavas hidratáló gél, ami atom hatékony a 

3. 2-3 csepp hidegen sajtolt olajjal együtt, mint amilyen például a Feszesítő szérum. Finoman ujjbegyekkel beütögetve, kenegetve.

4. Amíg a szérumot beissza a bőröm, egy kis szemránckrémet  teszek paskolgatva a külső szemzug köré, a szemhéj felső szélére, és persze a szem alá is.

5. Utána jöhet az arckrém. Nálam most az Anti Age arckrém a kedvenc, odavagyok a jázminos illatáért. Most már néha BB krémet vagy fényvédő krémet (is) kenek reggelente, mert végre süt a nap :)

Egyébként az egész kényeztető folyamat, nem hosszabb, mint 10 perc, és sokat ad az érzés, hogy tettem valamit a bőrömért ma is. Amióta természetes kozmetikumokkal foglalkozom tökéletesen megérett bennem, hogy a hosszútávú minőségi bőrápolásnál kevés jobb dolog érheti a bőrünket. Szomorúan látom sok embernél, hogy a heteken, hónapokon, éveken át elhanyagolt nem-ápolt bőrét megpróbálja valamilyen azonnal ható szintetikus cuccal feltuningolni, és furcsállom, hogy nem gondol abba bele, hogy ami azonnal szebbé teszi a bőrt az bizony valahonnan elvonja az erőforrást, azaz a tápanyagot, vizet, bármit. És ez vissza fog ütni hamarosan, mert a hiány csak egyre nagyobbá válik.

Így azt javaslom, hogy ha nem is ekkora alapossággal minden nap, de kényeztesd magadat, a bőrödet jó minőségű természetes kenceficékkel gyakran, és akkor biztos lehetsz benne, hogy 40-50-60 +++ évesen is a lehetőségekhez mérten a legszebb lesz a bőröd. Természetes, és szép. Semmi plasztika, semmi kacsacsőr, csak kedves nevetőráncok, mert az is az életünk része. :)